Yurtdışına giden Turkcell'li, paketiyle konuşacak

Turkcell, yeni Amerika-Kanada ve Rusya paketleri ile yeni "Data Tarifesi"ni kullanıma sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell'den yapılan açıklamada, abonelerin ABD, Kanada ve Rusya'da iletişim ihtiyacını alternatif kanallara gerek duymadan karşılayabilecekleri, yeni data tarifesinin de kademeli ücretlendirme sistemiyle interneti Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Hollanda, Bulgaristan'dan Yunanistan, İspanya, Suudi Arabistan, Çin, Avusturya, Rusya'ya ve daha pek çok diğer ülkede uygun fiyatla kullanma olanağı sağladığı bildirildi.

Açıklamaya göre Turkcell, ABD ve Kanada'da uluslararası dolaşımda olan faturalı hatlı müşterilerini, 50 liraya 50 dakika konuşturuyor. Turkcell Amerika Paketi müşterileri böylece, ABD ve Kanada'dan başlattıkları her yöne aramalar için dakika başına yalnızca 1 lira ödüyor. 30 gün boyunca geçerli ve ücretlendirme periyodu 60 saniye olan paket, ABONE AMERIKA yazıp 2222'ye göndererek hem yurtiçinden hem yurtdışından satın alınabiliyor.

Rusya Paketi'ne abone olan Turkcell'liler de 49 liraya "her yöne" 180 dakika boyunca konuşabiliyor. Dakikası ortalama 27 kuruştan konuşturan Rusya Paketi de tıpkı Amerika Paketi gibi 30 gün boyunca geçerli ve ücretlendirme periyodu 60 saniye. Turkcell'liler bu paketi ABONE RUSYA yazıp 2222'ye göndererek hem yurt içinden hem yurt dışından satın alabiliyorlar.

Data paketi de var

Yeni Data Tarifesi ise dünyanın pek çok ülkesinde, operatör farkı olmaksızın aynı fiyatlarla data kullanım avantajı getiriyor.

Yurt dışında data kullanan Turkcell müşterileri, bundan böyle kademeli tarife sistemiyle ücretlendiriliyor. Kademeli tarife ile birlikte Turkcell faturalı hat müşterileri ilk 10MB için 14TL/MB; 10-20MB arası 7TL/MB ve 20 MB üzeri 3,5TL/MB ödüyor. Turkcell'liler bu sayede eskisine göre yüzde 70'e yakın indirim oranlarıyla çok daha avantajlı fiyatlara data kullanımı yapabiliyorlar.

Bununla birlikte yurtdışında data kullanan Turkcell müşterileri, düzenli olarak kullanımları ve data tutarları hakkında bilgi mesajları alıyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir