Yurtiçi piyasa bugün yerinde saydı

Almanya'da Credit Suisse'e ait 13 şubede arama yapıldığı haberi endekslerin hızını kesti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Gün içerisinde 766 puanlık bantta hareket eden Bileşik Endeks, kapanışını 23 puan artışla 58.301 puandan gerçekleştirdi. Dolar bugün 1.54 liradan alıcı bulurken, gösterge faiz yüzde 8.4 seviyesinde yatay seyir izledi.

Global piyasada şirket bilançoları izlenmeye devam ediliyor. Intel’in ikinci çeyrekte 2.9 milyar dolar kâr açıklaması ileriye yönelik olumlu bilanço beklentilerine destek verdi. Gün içerisinde alıcılı seyreden yurtdışı piyasalarda ikinci yarıda banka hisselerine gelen satışla gevşeme yaşandı. Almanya'da Credit Suisse'e ait 13 şubede arama yapıldığı haberi de gevşemede etkili oldu.

ABD perakende satışları haziran ayında yüzde 0,5 ile beklenenin altında geldi. Ancak piyasada geri çekilme sınırlı kaldı. Öte yandan gün içinde açıklanan verilerden; İngiltere'de haziranda işsizlik başvuruları 20 bin 800 kişi geriledi. Euro Bölgesi'nde mayısta sanayi üretimi yüzde 0.9 artarken, TÜFE'de bir değişim olmadı.

Yurtiçi piyasa ise güne alımlarla başladı ve 58.817 seviyesi test edildi. Son 2,5 ayın en yüksek seviyesine gelen İMKB’de kar satışlarıyla 58.051 puan test edildi. Borsada gün 58.300 bölgesinden tamamlandı ve bugün 1.7 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Dolar son iki ayın en düşük seviyesinde

Euro/Dolar paritesi 1.27 seviyelerinde hareket ederken, yurtiçinde dolar 1.54 TL seviyelerine geriledi. Bankalararası piyasada şu sıra en iyi alış/satış 1.5425/1.5460 TL düzeyinde. Serbest piyasada ise dolar 1.5490, euro 1.9650 liradan kapandı. Çeyrek altın liradan, cumhuriyet altını ise liradan işlem gördü.

Dün başarılı geçen hazine ihalesi sonrasında tahvil-bono piyasasında bugün yatay seyir etkili oldu. 25 Nisan 2012 vadeli yeni gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 8.44 seviyesinden kapandı. Piyasada yarınki Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı bekleniyor. Faizde değişiklik beklenmezken, PPK açıklamasının satır aralarına bakılacak.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir