Yurtiçi piyasa gevşek görünümle açıldı

İMKB, açılışını 278 puan düşüşle 63.119 puandan yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa bu hafta yaşadığı hızlı yükselişlerin ardından yeni güne hafif geri çekilmeyle başladı. İMKB, açılışını 278 puan düşüşle 63.119 puandan yaptı.

Tatil dönüşünü hızlı bir çıkış gösteren borsada tarihi zirvede kar satışları da görülüyor. Dün özellikle S&P'den gelen not artırım haberleri piyasada yükselişe destek vermiş ve endeks yeni tarihi zirve olan 63.397 puandan kapanmıştı.

Bugüne gelindiğinde ise 63.351 puana kadar yükselen piyasa, kar satışıyla da 63.000 seviyesine geriledi. Dar bantta yatay seyir izleyen İMKB, saat 10:40 itibariyle 63.088 (-308) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 518 milyon TL düzeyinde.

Dış piyasalarda; dün ABD artıda kapanırken bugün vadeli piyasada gevşek seyir hakim. Asya ve Uzakdoğu'da satış tarafı ağır bastı. Güne temkinli başlayan Avrupa borsaları ise şu sıra artı yatay görüntü çiziyor.

Japonya'nın 6 yıl sonra Yen'e müdahale etmesinin ardından 85.7 seviyesine kadar çıkan Dolar/Yen paritesi bugün 85.4 seviyesinde yer alıyor. Euro/Dolar ise 1.30'un üzerinde işlem görüyor.

Dün serbest piyasada 1.4940 TL'den kapanan Dolar kuru, bugün 1.49'un altına sarktı. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.4890/1.4910 TL seviyesinde.

Tahvil-bono piyasasında ise yatay görünüm hakimiyetini sürdürüyor. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette faiz yüzde 8.10 bileşik seviyesinde dengelenmiş durumda.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir