Yurtiçi piyasa ihaleleri takip edecek

Bileşik Endeks güne 68 binin üzerinde dengeli seyirle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsada haftanın ikinci işlem günü dengeli görünümle başladı. Açılışını 76 puan düşüşle 67.879 puan seviyesinden yapan endeks, 68.000'in üzerinde dengeli görüntü sergiliyor.

Avrupa'nın borç krizinin kötüleştiğine dair kaygılar devam ederken, dün notu düşürülen Yunanistan'a bir kötü haber de Moody's'ten geldi. Derecelendirme kuruluşu, olası bir indirim için Yunanistan'ı izlemeye aldığını açıkladı. Dün de S&P, Yunanistan'ın kredi notunu iki kademe daha düşürüp görünümünü negatif olarak belirlemişti.

Piyasaların seyri açısından bugün önemli bir veri akışı bulunmazken, şirket bilançoları izlenmeye devam edilecek.

Bu arada yurtiçinde Hazine 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvili ve 27 Ocak 2016 vadeli altı ayda bir sabit kupon ödemeli tahvilleri yeniden ihraç edecek. Özellikle gösterge tahvile gelecek talep miktarı ve oluşacak faiz seviyesi piyasalar tarafından merak ediliyor. Gösterge tahvilde bileşik faiz şu sıra yüzde 8.33 seviyesinde yer alıyor.

Bu sabah Euro-dolar paritesi 1,43 seviyesinin üzerinde işlem görürken, Dolar/TL 1.5570, Euro/TL 2.2300 seviyesinde bulunuyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir