Yurtiçi piyasa kâr satışına direndi

Bileşik Endeks, kapanışını 178 puan ve yüzde 0.28 değer artışla 63.224 seviyesinden yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Küresel piyasada yaşanan hızlı yükselişlerin yerini bugün kar satışları alırken, yurtiçi artıda kalmayı başardı.

Haziran ayı sonunda Yunanistan'a ödenmesi planlanan yardımın beşinci diliminin ödenmeyeceği haberleri, piyasada kazançlarının bir kısmını geri verilmesine neden oldu. Bunun yanı sıra, Avrupa’da PMI verilerinin beklentilerin altında kalması ve yine ADP özel sektör istihdamının iyi bir tablo sergilememesi satış baskısını bir miktar daha artırdı.

Yurtdışı endeksler geri çekilirken, yurtiçinde ise temkinli yükseliş yaşandı.

Bugün 62.627 – 63.632 aralığında hareket eden İMKB-100 artıda kalmayı başardı. Bileşik Endeks, kapanışını 178 puan ve yüzde 0.28 değer artışla 63.224 seviyesinden gerçekleştirdi. Gün sonunda 2 milyar TL işlem hacmi oluştu.

Faiz ve dolarda gevşek seyir izlendi

Para Politikası Kurulu’nun yayınlanan toplantı özetinde; meyve fiyatlarındaki yüksek artışlar ve baz etkisi nedeniyle Mayıs ayında gıda grubu enflasyonunda belirgin bir artış görülebileceği tahmininde bulunuldu.

Kurul, gerek enerji ve diğer emtia fiyatlarının bulunduğu yüksek seviyelerin gerekse dış talebi zayıflatan gelişmelerin, cari dengedeki iyileşmeyi yılın son çeyreğine ertelediğini belirtirken, zorunlu karşılıkta ilave artışa şu an ihtiyaç olmadığını bildirdi.

Tahvil bono piyasasında bugün alıcılı seyir hakimdi. Yüzde 8.84 seviyesine kadar gerileyen 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi valörlü işlemlerde yüzde 8.86'da dengelendi.

Döviz cephesinde ise Euro/Dolar 1.44 sen bölgesinde işlem görmeye devam ederken, yurtiçinde dolar ve euro dünkü kapanışlarının altında işlem gördü. Kapalıçarşıda dolar 1.5940 liradan euro 2.2980 liradan kapandı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir