Yurtiçi piyasa yerinde saydı

Noel tatili nedeniyle yurtdışında birçok piyasada işlem olmazken, yurtiçi piyasa da durgun görüntü sergiledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Hafta boyu pozitif eğilim sergileyen İMKB hisse senetleri piyasası, Noel tatilinin etkisiyle, bugün yatay seyir izledi. Ulusal-100 Endeksi, kapanışını 48 puan artışla 66.267 puandan gerçekleştirdi.

Güne sınırlı yükselişle başlayan borsada bugün sakin bir seyir izlendi. Başta ABD olmak üzere dış piyasaların tatil olması piyasanın durgun görüntü çizmesinde etkili oldu. Gün içerisinde 65.077 – 66.396 aralığında hareket eden piyasada işlem hacmi 1.4 milyar liralık işlem hacmi oluştu. Haftanın en yüksek seviyesini 66.396 puanla bugün test eden borsa, haftalık bazda ise yüzde 4.32 değer kazandı.

Öte yandan Merkez Bankası kararları sonrası kar satışlarıyla bu hafta yüzde 7.5 seviyelerine kadar çıkan gösterge tahvilde yeniden alıma geçilmesiyle yön aşağı döndü. Tahvil-bono piyasasında gevşeme eğilimi düşük katılımla da olsa devam etti. 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilin getirisi yüzde 7.26 ile tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.

Uluslar arası piyasada Euro/Dolar 1.31 sentin üzerinde kalırken, Dolar/TL 1.5460, Euro/TL 2.0295 seviyesinde yer alıyor. Serbest piyasada ise dolar 1.5490 liradan euro 2.0310 liradan kapandı.

Diğer yandan serbest piyasada çeyrek altın 113.5 liradan cumhuriyet altını da 463 liradan satıldı.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir