Yurtiçinde görünüm pozitif

İMKB, güne 591 puan artışla 60.344 puandan başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yükseliş eğilimini yeni haftaya girerken de sürdüren İMKB, güne 591 puan artışla 60.344 puandan başladı.

Geçen hafta ABD'de tarım dışı istihdam ve kişisel gelir-harcamalar gibi verilerin tahminlerden kötü gelmesine karşılık ABD borsaları cuma günü yine sağlam kalabildi. Asya borsaları ise bu sabah gerileyen dolar nedeniyle günü satıcılı kapattı. Yurtiçinde ise YAŞ cephesinde atamalar konusunda yaşanan sorunların giderilmesi İMKB'de olumlu algılanırken, güne 591 puan artışla 60.344 puandan başlayan borsa en yüksek 60.391 puanı gördü. İMKB-100, saat 10:20 itibariyle 60.234 (+481) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 239 milyon TL.

TÜİK haziran ayı sanayi üretimini açıkladı. Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,2, geçen aya göre yüzde 2.2 arttı. Piyasada ağırlıklı beklenti yüzde 10 civarında artış olacağı yönündeydi.

Yurtdışında ise bugün Almanya’nın Dış Ticaret Dengesi verisi takip edilecek. Yarın FED Açık Piyasa Kurulu toplantısından çıkan sonuçların da piyasaların seyrinde etkili olması bekleniyor.

Para piyasalarında ise Euro/Dolar şu sıra 1.3275 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.4900/1.4910 düzeyinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.29 ile cuma günkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 8.40 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir