Yurtiçinde yükseliş denemeleri güçsüz

Açılışını 142 puan artışla 68.666 puandan yapan Bileşik Endeks, zayıf görüntüsünü sürdürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında gün alıcılı başladı. Açılışını 142 puan artışla 68.666 puandan yapan Bileşik Endeks, ilk denemede 68.761 puana kadar çıktı.

S&P tarafından Japonya’nın kredi notu görünümünün negatife indirilmesinin Asya piyasaları üzerindeki etkisi, zaten beklenen bir gelişme olduğu için sınırlı kaldı. Yurtdışında dünkü pozitif havanın bugün de devam ettiği gözleniyor.

Dün kar satışlarına da bağlı olarak yurtdışına göre daha zayıf bir görüntü çizen İMKB’de ise yeni gün yükselişle başladı. Ancak yükseliş denemelerinin zayıf kaldığı izleniyor. Piyasalarda bugün Fed’den gelecek faiz kararı ve açıklamalar bekleniyor.

Tahvil-bonoda dün satıcılı seyir izleyen gösterge faiz bugün düşüşle açıldı. Dün yüzde 8.30 bileşikten işlem gören gösterge faiz bugün yüzde 8.25 bileşik seviyesinde.

Uluslararası piyasada 1.47 sent zirvesinden dönen Euro/Dolar şu sıra 1.4675 sent bölgesinde yer alıyor. Dün 1.53 TL seviyelerine gelen Dolar/TL’de ise işlemler 1.5230 seviyesinden geçiyor. Euro/TL ise 2.2350 liradan satılıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir