Yürüyüşün 15. günü tamamlandı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşün bugünkü bölümünü tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güvenpark'tan başlattığı ve İstanbul'a kadar devam edeceğini açıkladığı yürüyüşün 15'inci gününe, konakladığı Düzce'nin Gümüşova ilçesi Fatih Mahallesi mevkisinden başladı.

Hendek istikametinde ilerleyen korteje, bazı vatandaşlar "Rabia" işareti yapıp, AK Parti bayrakları açarak tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise Atatürk posterleriyle alkış ve sloganlarla Kılıçdaroğlu'na destek oldu.

Kortej düzeni ve güvenliği için önlemler artırılırken, parti otobüsünden sık sık provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı. CHP milletvekilleri, olası provokasyonları önlemek için kortejin içindeki görev yerlerinde yürüdü.

CHP korteji, gelen tepkilere ise alkış ve "Hak, Hukuk, Adalet" sloganlarıyla karşılık verdi.

Bugünkü yürüyüşünde 4 kez mola veren Kılıçdaroğlu, yaklaşık 17 kilometre yol katederek Sakarya'nın Hendek ilçesi girişinde yer alan konaklama alanına ulaştı.

Kılıçdaroğlu'nu Beylice mevkisindeki öğlen molasını gerçekleştirdiği alanın önünde Aydın ve çevre illerden gelen efe kıyafeti giymiş vatandaşlar karşıladı. Kılıçdaroğlu, efelerle bir süre yürüdü. Farklı illerden gelen avukatlar da cübbeleriyle Kılıçdaroğlu'na eşlik etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba kortej güvenliğinde yer alan milletvekilleriyle fotoğraf çektirdi.

Kortej yürüyüşünün yarın saat 08.00'den itibaren başlaması bekleniyor.