Zafer Havalimanı 1 Nisan'da ihaleye çıkıyor

Zafer (Kütahya-Afyon-Uşak) Bölgesel Havalimanı ihalesi, Yap-İşlet-Devret modeli ve kapalı teklif alma usulüyle yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Uşak'ın ihtiyacını karşılayacak Zafer Bölgesel Havalimanı'nın yapım, işletim ve devrine ilişkin ihaleyi 1 Nisanda gerçekleştirecek.

DHMİ Genel Müdürlüğü, Zafer (Kütahya-Afyon-Uşak) Bölgesel Havalimanı ihalesini, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle kapalı teklif alma usulüyle yapacak.

Kurulacağı alana ilişkin kamulaştırma işlemleri tamamlanan Zafer Bölgesel Havalimanı, uluslararası uçuşların yapılabileceği, konvansiyonel bir havalimanı olacak. İnşaatı iki yıl içinde tamamlanacak havalimanına, 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde tek bir pist yapılacak.

Kütahya'da bölgesel çapta inşa edilecek Zafer Bölgesel Havalimanı'nın, Atatürk, Esenboğa ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanı olması bekleniyor. Havalimanının bölgedeki termal turizm merkezlerini de canlandırması hedefleniyor.

Katılımcılardan 600 bin euro geçici teminat bedeli alınacak ihale, 1 Nisanda saat 10.00'da DHMİ Genel Müdürlüğü'nde kapalı teklif usulüne göre gerçekleştirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir