Zayıf görünüm etkisini sürdürdü

Satış baskılı bir gün geçiren hisse senetleri piyasası, günü 267 puan düşüşle 58.623 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Satış baskılı bir gün geçiren hisse senetleri piyasası, günü 267 puan düşüşle 58.623 puandan tamamladı. 

İMKB, güne yurtdışındaki olumsuz havaya paralel satıcılı başlarken, gün içerisinde düşüşe devam etti. ABD spot piyasanın da satıcılı açılması, dalgalanma yaratırken, İMKB bugün en düşük 58.017 puanı gördü. Tepki denemelerinde 58.736 puanı test eden endeks, kapanışını da 58 bin 600 bölgesinden yaptı. Gün sonunda 1.4 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

ABD’de ikinci el konut satışları beklentileri karşılayamadı. Ülkede ikinci el konut satışları temmuzda 4.6 milyon satış beklentisine karşın, 3.83 milyon geldi. Yatırım uzmanları, cuma günü Fed Başkanı Bernanke'nin yapacağı konuşmaya kadar olan süreçte zayıf piyasalardaki zayıf görünümün süreceği görüşünde. Yurtdışı endekslerde şu sıra yüzde 1’in üzerinde geri çekilme söz konusu.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.2695, Dolar/Yen 83.85 seviyesinde işlem görürken, yurtiçinde Dolar 1.5350 TL'den, Euro 1.9410 TL'den el değiştiriyor.

Tahvil-bonoda 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.12 bileşik seviyesinden kapanırken, yarına valörlü işlemler yüzde 8.08’den geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

Bu konularda ilginizi çekebilir