Zayıflama ilacı yüzünden fenalaştı!

Batman’da internet üzerinden satın aldığı zayıflama ilacını kullandığı öne sürülen 16 yaşındaki Rumeysa Doğu, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Batman’da internet üzerinden satın aldığı zayıflama ilacını kullandığı öne sürülen Rumeysa Doğu (16),  rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Alnan bilgiye göre, Gültepe Mahallesi’nde oturan Doğu, internet üzerinden satın aldığı zayıflama ilacını aile bireylerinden gizli şekilde kullanmaya başladı. Bir süre sonra rahatsızlanan Doğu'yu ailesi tedavi için özel hastaneye götürdü ancak yapılan muayene ve tahliller sonucunda teşhis konulamadı.

Baba Beyleta Doğu, 5 gün önce kızının durumunun ağırlaşması üzerine Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini, kızının çantasından kimliğini çıkarırken tesadüfen ilaç gördüğünü belirtti.

Söz konusu ilacın ölümcül yan etkilere sahip olduğunu öğrendiğini anlatan Doğu, şöyle konuştu:

"Hastanelerde sadece ağrısını kesip eve götürüyordum. En son kalbinden rahatsızlandı. Gerekli tahliller yapıldı ancak sebep bulunamadı. Bu tedaviden 3 gün sonra elimizde fenalaştı ve kalbi durdu. 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirerek, hastaneye ulaştırdık. Yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı şekilde tedavi görüyor."

"Farkındalık oluşturulmalı"

 Bu tür ilaçların satışının engellenmesi için gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Doğu, "Tarsus’ta öldürülen Özgecan kızımızın olayında tüm Türkiye ayağı kalktı, herkes tek yürek oldu. Bu tür ilaçların satışı ve kullanılmaması yönünde de toplumda farkındalık oluşturulmalı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir