Zeybekci: Katar'ın ihtiyaçları karşılandı

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Katar krizine ilişkin değerlendirmesinde, "Bugüne kadar çok üst düzeyde bir performansla Katarlı kardeşlerimizin ihtiyaçları karşılandı. Bu yaptıklarımız kardeşlerimizin yanında olmak olarak şeklinde adlandırılabilir." şeklinde konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bugün Katar'a bir ziyaret gerçekleştireceklerini ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu geceyi orada kabuller ve çalışma programı ile geçireceğiz. En kısa sürede döneceğiz." dedi.

Türkiye'nin Katar krizine taraf olmasına yönelik eleştirilere değinen Zeybekci, "Millet olarak haksıza haklıya bakmadan önce bazı alanlardaki zayıfa doğrudan sahip çıkarız, sonra bakarız. Bunu aile içi bir tartışma olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Katar'a destek olmak için elinden geleni yaptığını ifade eden Zeybekci "Katar'ın ihtiyaçları anlamında elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. İlk defa söyleyeyim, bunlar oldu zaten, bugüne kadar çok üst düzeyde bir performansla Katarlı kardeşlerimizin ihtiyaçları karşılandı. Biz bunu yaparken de kol kırılır yen içinde, aile arasındaki bir durum olarak görüyoruz. Bu yaptıklarımız kardeşlerimizin yanında olmak olarak şeklinde adlandırılabilir. Bunlar da Katarlı şirketlerin Türkiye'den alımları şeklinde. Bunları biz organize ediyoruz, gereğini yapıyor, lojistiğini, oraya ulaşmasını sağlıyoruz." diye konuştu.