Zeyid Aslan disipline sevk edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Genel Kurul'daki küfürlü ifadeleri nedeniyle AK Parti TBMM Grup Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Aslan öğle saatlerinde  TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştıra Komisyonu başkanlığından istifa ettiğini duyurmuştu.

Zeyid Aslan, AK Parti'den ya da milletvekilliğinden istifasının söz konusu olmadığını bildirdi. CHP'li bir grup milletvekili, TBMM Yasa Dışı Dinleme Komisyonu'na toplu olarak giderek, CHP'li Kamer Genç'e yönelik küfürlü ifadeleri nedeniyle AK Parti'li Zeyid Aslan'ın komisyon başkanlığından istifa etmesini talep etmişti.


TBMM Genel Kurulu'nda, geçtiğimiz hafta CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin arasında geçen diyaloglar salı günkü oturumda kavga çıkarmıştı.

Kürsüye çıkan Kamer Genç'in üzerine yürüyen AK Partili Zeyid Aslan'ın "Öldürüm seni p.. kurusu..", "Senin ananı s..., o.. çocuğu" şeklinde küfür ettiği duyulmuş ve tutanaklara geçmişti.

Arınç: Böyle vekilin meclise hayrı yok

Olayların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da küfürlerin AK Parti'ye de Aslan'a da yakışmadığını söyledi ve "Küfürbaz milletvekilinin kendisine de partisine de Meclis'e de hayrı yoktur" demişti.

Özür diledi

Disiplin kuruluna sevk edilmesi sonrası açıklama yapan Aslan, TBMM Genel Kurulu'nda kullandığı küfürlü ifadeler nedeniyle Meclis'ten, halktan ve tüm kadınlardan özür dileyerek, "Partim zarar görürse gereğini yaparım" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir