Zihinsel engelli öğrenciler ayakkabı yapıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GİRESUN - Giresun'da Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü bünyesindeki kursta ayakkabı yapan zihinsel engelli öğrenciler, sosyalleşerek meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.
 
g1-004.jpg
Kursa katılan öğrenciler meslek sahibi olmanın yanı sıra toplum içerisinde daha çok yer alarak sosyalleşiyor. Evlerinde oturmak yerine okula gitmek isteyen zihinsel engelli öğrenciler, arkadaşlarıyla hoşça vakit geçirmenin keyfine varıyor.
 
[PAGE]
 
Zihinsel engelli öğrenciler ustalarının öğrettiği deri kesme, çivi çakma, zımpara ve boya gibi işlemlerini "ustalıkla" yerine getirerek birbirinden güzel ayakkabılar yapıyorlar.
Giresun HEM Müdürü Harun Karabürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayakkabı kursunun, özel eğitim gerektiren bireylerin temel yaşam gereksinimlerini gerçekleştirmek, onları işe ve en önemlisi hayata hazırlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi
 
g2-006.jpg
 
Öğrencilerin teorik eğitimden aldıkları bilgilerle kendileri için oluşturulan atölyede uygulama eğitim yaptığını ifade eden Karabürk, "Bu eğitimler sonunda engelli çocuklarımız işe ve mesleğe hazırlanmaktalar. Yani üretimin içerisinde kalmakta ve bu şekilde de sosyalleşerek birbirleriyle iletişim kurmaktalar. Kursumuz 236 saat düzenleniyor. Beklentimiz öğrencilerimizin rehabilete edilmeleri" dedi.
 
[PAGE]
 
g3-003.jpg
 
"Kendilerine güven duygusu artıyor"
Giresun Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sabri Yılmaz ise öğrencilerin evdeki sıkıcı hayattan kurtularak kursta arkadaşlarıyla daha iyi vakit geçirdiğini belirtti.
Sömestr ve resmi tatillerde dahi okula gelmek isteyen öğrencilerin olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
"Kursumuzda 11 öğrenci var. Burada çalışırken öğrencilerin kendilerine güven duyguları da artmış oluyor. Evdeki sıkıcı hayattan kurtularak burada arkadaşlarıyla daha hoş vakit geçiriyorlar. Tatillerde sürekli 'okul ne zaman açılacak' diye sorarlar. Burada buldukları ortamı dışarıda ev ortamında bulma imkanları yok. Onlara sahip çıktığımız sürece toplumla beraber rehabilite olacaklar."