Zikar'daki üssü Irak kontrol edecek

ABD, Irak'ın Zikar vilayetindeki bir askeri üssün denetimini ırak'a devretti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ABD'nin, Irak'ın Zikar vilayetindeki bir askeri üssünün denetimini Irak hükümetine devrettiği bildirildi.

Asvat El Irak ajansına açıklamada bulunan Amerikan güçleri sözcüsü Binbaşı Alan Brown, Zikar vilayetinin başkenti Nasıriye'nin güneyindeki Amerikan askeri üssünün denetimini Irak hükümetine 9 Ağustos'ta devrettiklerini söyledi. Brown, üssün denetiminin Irak'a devrinin, güvenlikle ilgili nedenlerden dolayı daha önce duyurulmadığını ifade etti.

Üssün denetiminin Irak hükümetine devredilmesinin ardından buradaki Amerikan askerlerinin bir bölümünün El Talil'deki başka bir Amerikan üssüne gittiğini belirten Brown, bu nedenle üsteki Amerikan askeri sayısının azaldığını kaydetti.

Nasiriye'nin güneybatısında bulunan El Talil'deki Amerikan üssünde, Irak güçlerini desteklemek ve inşa ekipleriyle birlikte, bazı sivil projeleri hayata geçirmekle görevli 4 bin Amerikan askeri bulunuyor.

Bu arada Irak'ın Ramadi ve Felluce kentlerinde bugün düzenlenen bombalı saldırılarda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Asvat El Irak'ın güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Ramadi kentinin kuzeyinde yol kenarına yerleştirilmiş bombayla bir polis devriye aracını hedef alan saldırıda 1 polisin öldüğü, 2 polisin yaralandığı belirtildi.

Ajans ayrıca, bir polisin kullandığı araca yerleştirilen bombanın, Bağdat-Felluce karayolunda bulunan bir çimento fabrikası yakınında infilakı sonucunda araçtaki polisin öldüğünü aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir