Zoren davasında ihtiyati tedbir

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş, aleyhine açılan davada ihtiyati tedbir kararı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş, şirket aleyhine Invar ve Talex tarafından New York Eyaleti Yüksek Mahkemesi nezdinde açılan yürütmenin durdurulması talepli adli davanın, ihtiyati tedbir kararı ile sonuçlandığını bildirdi.

Zorlu Enerji'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, 22 Haziran 2010 tarihli özel durum açıklamasında belirtilen, şirket aleyhine Invar ve Talex tarafından New York Eyaleti Yüksek Mahkemesi nezdinde açılan yürütmenin durdurulması talepli adli davanın ihtiyati tedbir kararı ile sonuçlandığı, karın temyiz edildiği belirtildi.

Şirketin konuya ilişkin daha önceki açıklamasında, Rusya Federasyonu'nun Tereshkovo ve Kojuhovo bölgelerinde inşa edilmekte olan iki doğal gaz çevrim santraline ilişkin bir joint venture şirketi olarak kurulan ve Zorlu Enerji'nin yüzde 51 oranında hissedarı olduğu ICFS International LLC'nin yüzde 100 oranında hissedarı olduğu Rosmiks International B.V ile kredi veren sıfatı ile Zorlu Enerji'nin hissedarı olduğu Bundoran Financial Corp. arasında imzalanan kredi anlaşması altında Rosmiks International B.V'nin temerrüde düşmesine bağlı olarak Bundoran Financial Corp. tarafından yasal süreç başlatılması nedeniyle ICFS International LLC'nin yüzde 24,5 oranında hissedarı olan Invar International Inc. ve yine yüzde 24,5 oranında hissedarı olan Talex International LLC tarafından bir tahkim davası açıldığı duyurulmuştu.

Bu gelişmeye ek olarak daha sonra, söz konusu tahkim davası sonuçlanana kadar Bundoran Financial Corp'un temerrüt süreci ile ilgili olarak icrai faaliyetlerde bulunmasını önlemek amacıyla Invar International Inc. ve Talex International LLC tarafından New York Eyaleti Yüksek Mahkemesi nezdinde yürütmenin durdurulması talepli bir adli davanın açıldığı bildirilmişti.