Zorlu Enerji, Gökçedağ Rüzgar Santrali'ne ödül

Rüzgar santrali, Euromoney'in Project Finance dergisi tarafından "2009 yılının en iyi rüzgar enerjisi santrali (RES) finansmanı" ödülüne layık görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zorlu Enerji Grubu iştiraklerinden Rotor Elektrik Üretim'in Gökçedağ Rüzgar Santrali, Euromoney'in Project Finance dergisi tarafından Avrupa'da "2009 yılının en iyi rüzgar enerjisi santrali (RES) finansmanı" ödülüne layık görüldü.

Zorlu Enerji Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, şirketin, Gökçedağ Rüzgar Santrali'nin finansmanı için Uluslararası Finans Kurumu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Denizbank ve HSBC ile imzaladığı 130 milyon euroluk kredi anlaşması ile ödüle hak kazandığı kaydedildi.

Londra'da gerçekleştirilen ödül törenine katılan Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, yaptığı konuşmasında 135 megavat kurulu güce sahip, 54 türbinden oluşan Gökçedağ Rüzgar Santralinin 2010 yılının ilk yarısında tam kapasite ile üretime geçeceğini ifade etti.

Açıklamaya göre Zorlu Enerji, toplam 54 türbinden oluşan Gökçedağ RES'in ilk 31 türbini ile üretilen 77,5 megavat elektriği ulusal şebekeye aktarmaya başladı. Toplam yatırım bedeli 210 milyon euro olan Gökçedağ Santralinden yılda 500 milyon kwh elektrik üretimi planlanıyor. Bölgede mevcut 50 ve 60 megavatlık diğer lisanslar ile grubun toplam RES kapasitesi 245 megavata ulaşacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir