Zorlu, nikel yatırımına Ocak'ta başlıyor

Zorlu, Meta Nikel Kobalt AŞ'nin, Manisa'nın Gördes ilçesindeki maden alanında Türkiye'nin ilk nikel rafinerisini kuracağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR  - Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, grup bünyesindeki Meta Nikel Kobalt AŞ'nin, Manisa'nın Gördes ilçesindeki maden alanında Türkiye'nin ilk nikel rafinerisini kuracağını bildirdi.

Zorlu, yapılan tespitlerde Gördes işletme sahasında tahmini 500 bin ton nikel kapasitesinin bulunduğunu, bu rezervin 10 milyar dolar değerinde olduğunu ifade etti.

2011 yılının Ocak ayında nikel rafinerisinin yatırımına başlayacaklarını belirten Zorlu, tesisin 2013 yılı başında faaliyete geçmiş olacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Zorlu, "Bu tesis, Türkiye'nin ilk nikel işleme tesisi olacak ve katma değerin Türkiye'de kalmasını sağlayacak. Tesis 10 bin ton kapasiteli olacak. Nikel işleme tesisi, grup içinde gelecekte önemli bir ihracat ve gelir kalemi yaratacak. Karlılık olarak da çok yüksek bir alan olacak" diye konuştu.

Grup olarak enerji ve madencilik sektöründe önemli yatırımlar yapacaklarını vurgulayan Zorlu, yer altında toprak altında kalmış büyük miktarda kaynakların olduğunu bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir