Zorlu, Rotor'un satışı için düğmeye bastı

Rotor Elektrik Üretim'in satışına yönelik ön çalışma yapmak üzere Credit Suisse'e yetki verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş, iştiraklerinden Rotor Elektrik Üretim'in satışına yönelik ön çalışma yapmak üzere Credit Suisse'e yetki verdi.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Arif Özozan, yaptığı yazılı açıklamada, Rotor Elektrik Üretim'in, 2007 yılında, rüzgar enerjisi santralleri ve her türlü yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik enerjisi, buhar ve ısı üretim tesisleri kurmak, işletmeciliğini ve bakımını yapmak üzere Zorlu Enerji Grubu bünyesine katıldığını belirtti.

Rotor Elektrik'in, 135 megavat kapasiteli Gökçedağ rüzgar enerjisi santralinin yapımını üstlendiğini ve santrali 2010 yılında tam kapasiteyle üretime aldığını ifade eden Özozan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Grup olarak enerji sektöründeki yatırımlarımızı sürdürme ve büyüme hedeflerimizden taviz vermeden ilerlediğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim. Mevcut ve yeni yatırımların finansmanında iştirak satışının da bir finansman aracı olarak değerlendirilmesi dünyada ve ülkemizde sıkça başvurulan bir yöntemdir. Bu aşamada herhangi bir satış kararından söz etmemiz mümkün değildir. Türkiye'ye büyük bir yenilenebilir enerji tesisi kazandıran Rotor Elektrik Üretim A.Ş.'nin satışı, ancak beklentilerimizin karşılanması durumunda değerlendirilecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir