Zulüm karşısında duran politikalar ürettik

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Nerede bir zulüm varsa onun karşısında duran politikalar ürettik. Bu politikalarla da işte zulme dur diyen, mazlumun yanında olan bir hükümet olduk" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Nerede bir zulüm varsa onun karşısında duran politikalar ürettik. Bu politikalarla da işte zulme dur diyen, mazlumun yanında olan bir hükümet olduk" dedi.

Erzurum'da temaslarını sürdüren Ala, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Palandöken ilçesindeki Çeçenistan Parkı'nda düzenlenen Kurban Bayramı bayramlaşma programına katıldı.

AK Parti Erzurum milletvekilleri, belediye başkanları ve partililerle tek tek tokalaşarak bayramlaşan Ala, burada yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nı idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bayramlarda yardımlaşmanın fiilen alan bulduğunu, zenginle fakirin aynı sofrada buluştuğunu ifade eden Ala, "Zenginlere hac farz olunmuştur. Hacca gider insanlarımız. Tabi dini anlamda zenginlere. Bizim zenginlik kavramımızla İslam'ın zenginlik anlayışı arasında ciddi bir fark var, onu da dip not olarak düşeyim ama varlıklı insanlara farz kılınmıştır. Oraya giden herkes ihrama girer. Makam, mevki yok olur. Siyah beyaz ayrımı yoktur" diye konuştu.

AK Parti hükümetinin, yeryüzünde en çok yardım eden, dış yardımda bulunan ilk üç ülke arasına girdiğini vurgulayan Ala, AK Parti hükümetinin kişi başına gelir dikkate alındığında bir numaraya oturduğunu ifade etti.

"Nerede bir zulüm varsa onun karşısında duran politikalar ürettik. Bu politikalarla da işte zulme dur diyen, mazlumun yanında olan bir hükümet olduk" diyen Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi görüyorsunuz nerede bir başı sıkışıklık varsa bizim ülkemize akın ediyor, misafirlerimiz olarak onları tanımlıyoruz. Onlar muhacir, bizim onlara yardım eden kardeşlerimizle, insan anlayışıyla bu meseleye vaziyet ediyoruz. Sizden aldığımız emaneti, sizlerin emeğiyle inşa ettiğimiz bu hükümeti şimdi daha anlayabiliyoruz. Sizden aldığımız emanetin de farkındayız. Biz yeni Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz. AK Parti teşkilatları, bu çalışmanın, bu inşa sürecinin en merkezindedir. Sizin ortaya koyduğunuz performansla biz yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz. İşte bu yeni Türkiye, bizim iki bayramda idrak ettiğimiz, etmeye çalıştığımız anlayışın aynı zamanda hükümete aksettirilmesidir. Hükümete taşınmasıdır, Meclis'e taşınmasıdır."

Bakan Ala, "Bu yeni Türkiye'de yardımlaşma var, dertlerle hemdert olma var, zenginleşme var ama bu zenginliği bencilce kullanma yok. Kardeşlerimizle onların dertlerini aktararak, dertleriyle hemdert olarak paylaşma var. Bu parti bir harekettir. Bu hareket içerisinde bulunabilmek ciddi bir ayrıcalıktır, onurdur, şereftir" dedi.

AK Parti pratiğinin, İslam dünyasında çok önemli olduğunu vurgulayan Ala, kuzeyden güneye, doğudan batıya, İslam dünyasının bütün ülkelerinde çeşitli şekillerde problemler olduğunu ve siyasi istikrarın oluşturulamadığını söyledi.

"Yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz"

Kavga etmeden, gürültü çıkarmadan, şiddet kullanmadan bir siyasi politika uyguladıklarını ve kimin yöneteceğini sandığın belirlediğine dikkati çeken Ala, şöyle devam etti:

"Ortaya koyduğumuz devlet anlayışı da temel hak ve özgürlüklere hiçbir otoritenin karışamayacağını ve onların devletin ve milletin, tarihimizin ve geleceğimizin garantisi altında olduğunu da altını çizerek söylüyoruz. Bu nedenledir ki onların önüne konulmuş bütün engelleri kaldırdık. Bu sizin inşa ettiğiniz, birlikte inşa etmeye çalıştığımız yeni Türkiye'nin önünde, artık temel hak ve özgürlüklerin, din ve vicdan özgürlüğünün ve kimlik özgürlüğünün önünde ne baskı var ne engel var ne de bir yasak var. 77 milyon olarak biz etnik köken ayrımı yapmadan, onu çok öncelemeden, din ve vicdanlara hitap ederek, insanları inancından dolayı ötelemeden, örselemeden yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz. Bu yeni Türkiye de sadece Türkiye'nin içerisinde değil, bölgesindeki problemlere de vaziyet ediyor ve hedeflerini ortaya koymuş, bu yolda yağmur, çamur demeden yürüyor."

"Üzerimizde ciddi bir sorumluluk var"

Bakan Ala, şunları kaydetti:

"İşte İslam dünyasının, Türkiye'de bir problem olduğu zaman bizleri arayarak, çeşitli uluslararası televizyonlara çıkarak, derhal endişelerini paylaşmaları, bizim üzerimize kendi ülkelerindeki gelişmelerden daha fazla titremeleri bu nedenledir. Bizim ortaya koyduğumuz siyasi pratik, ümit ediyorum ve biliyorum ki İslam dünyasındaki diğer kardeşlerimizin de ortaya koyacakları bir siyasi çalışmaya örnek olmaktadır ve olacaktır. Onun için hatalarımız da sadece Türkiye'nin içerisinde kalmıyor, ilimizde, ilçemizde kalmıyor, bu bölgeleri de etkiliyor. O nedenle üzerimizde ciddi bir sorumluluk var, ciddi bir yük var. Başarımız kadar başarısızlığımız da etkili olacaktır bütün dünyada."

İslam dünyasındaki sıkıntıların, pozitif ya da negatif olarak batı dünyasının, başka ülkelerin bu kültürel coğrafyaya bakışını da çok etkilediğinin altını çizen Ala, "Biz güçlü olmalıyız ki izzetli bir biçimde duralım, izzetli bir biçimde durmalıyız ki başka medeniyetlere insanlık nedir, insanlığın vicdanı nedir bunu öğretelim, buna katkıda bulunabilelim. Başka bir yerde problem varsa bunun sorumluluğunu bizler inancımızın gereği, tarihimizin gereği kendi üzerimizde hissederiz ve hissetmeliyiz de. AK Parti böyle hareketin teşkilatlanmış halidir" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir