Vodafone

Vodafone, 1991 yılında kurulmuş ve Newbury, Birleşik Krallık merkezli uluslararası bir telekomünikasyon şirketidir. Kurucuları Ernest Harrison ve Gerald Whent'tir. CEO'su İngiliz Nick Read'dir.

 

Ekim 2017'de şirketin logosu iki boyutlu olacak biçimde güncellenmiş ve "Gelecek heyecan verici. Hazır mısın?" sloganı ilan edilmiştir.

 

Telsim, TMSF'nin el koymasının ardından 28 Aralık 2005 tarihinde yapılan açık arttırmayla, 4.55 milyar dolara Vodafone tarafından satın alındı. Böylelikle Vodafone, 24 Mayıs 2006 tarihi itibarıyla Türkiye'de resmen hizmete başlamış oldu. Şirket, değişim süreci boyunca Türkiye'de Telsim Vodafone adını kullandıktan sonra Vodafone Türkiye (resmî adıyla Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.) adını aldı. Vodafone'un, 12 Haziran 2012 itibarıyla Türkiye'de 3300 çalışanı ve 1260 Cep Merkezi bulunmaktadır. Vodafone; Türkiye'de 2G, 3G, 4G, LTE, VoLTE, HSPA, GPRS, EDGE, SMS, MMS, MVS, Bas Konuş ve telesekreter hizmetleri sunmaktadır. Mobil telekomünikasyon şirketi olarak müşteri sayısına göre Türkiye'nin ikinci büyük mobil iletişim şirketidir ve 24 milyondan fazla abonesi vardır.

 

Vodafone, 2006-2013 yılları arasında McLaren-Mercedes-Benz Formula 1 takımının ve bir dönem de UEFA Şampiyonlar Ligi'nin resmî sponsorluğunu üstlenmiştir.  2015 yılından itibaren ise Vodafone Türkiye, Beşiktaş futbol takımının sponsoru olmuştur. Bu sponsorlukla birlikte, Beşiktaş futbol takımının stadyumu, önce Vodafone Arena, daha sonra ise Vodafone Park olarak adlandırılmıştır.

 

Avrupa'da; Almanya, Arnavutluk, Büyük Britanya, Çekya, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Portekiz, Romanya ve Yunanistan'da; Afrika'da Gana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kenya, Kongo, Lesotho, Mısır, Mozambik ve Tanzanya; Asya'da Hindistan ve Türkiye'de ve Avustralya'da operatör olarak bizzat hizmet vermektedir.

 

Vodafone Türkiye (eski adıyla Telsim), Türkiye'de 900 ve 2100 MHz frekanslarını kullanarak GSM hizmeti veren bir mobil telekomünikasyon işletmecisidir. Vodafone Türkiye'nin 26 Temmuz 2019 tarihinin verilerine göre 23.7 milyon mobil müşterisi bulunmaktadır.

 

Mobil'den sonra geliştirilen Vodafone TV; Vodafone'un akıllı televizyon, tablet, bilgisayar ve telefon üzerinden televizyon izlenmesini sağlayan IPTV hizmetidir. Vodafone TV; Vodafone mobil ve evde internet müşterileri için faturaya ek şekilde ya da bazı durumlarda hediye olarak verilir.

 

Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy'dur.

Vodafone Haberleri