'Süt üreticileri Rus pazarına ilk adımı bu hafta atabilir'

Rus basınında yer alan habere göre, süt ürünleri ithalatı konusunda, önceden denetime tabi tutulan üç Türk şirketine bu hafta içinde izin verebileceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya'nın Türk üreticilere yeni pazarlar açmasının ardından Türkiye'deki gıda ve tarım çevrelerinde hummalı çalışmalar gözlenirken, Rusya Tarım Ürünleri Denetleme Kurumu, Türkiye'den üç şirkete süt ve süt ürünleri için yakında ihracat izni verileceğini duyurdu. 

Rusya’nın Sesi’nin yansıttığı habere göre, Rusya Tarım Ürünleri Denetleme Kurumu Rosselhoznadzor yöneticisi Sergey Dankvert, süt ürünleri ithalatı konusunda, önceden denetime tabi tutulan üç Türk şirketine bu hafta içinde izin verebileceğini açıkladı. 

Türk şirketlerine ihracat izni vermeden önce Avrasya Gümrük Birliği devletlerinden onay almaları gerektiğini belirten Rus yetkili, Belarus'un onay verdiğini, şu anda yalnızca Kazakistan'dan onay beklediklerini dile getirdi. 

Türkiye'den daha önce süt ve süt ürünü, işlenmemiş tavuk eti ve yumurta da almayan Rusya, kendine yaptırım uygulayan Batılı devletlere getirilen gıda ürünü ithalat yasaklarının ardından, bu yeni pazarın kapılarını da geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye açmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir