ABD Ticaret Müsteşarlığı ASO'da ofis açtı

ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Sanchez: "Birlikte bir mekanı paylaşacak olmamız sayesinde daha yakın ilişkilerimiz olacak"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA - ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Francisco Sanchez, ABD Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın Ankara Sanayi Odası (ASO) binasında açtığı ofisin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da yakınlaştıracağını söyledi.
Ofisin açılışında konuşan Sanchez, ABD Ticaret Bakanlığı olarak ASO bünyesinde ofis açmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
ABD Dış Ticaret Hizmetler Ofisi'nin ASO ile ilişkilerinin son derece sağlam olduğunu belirten Sanchez, "Birlikte bir mekanı paylaşacak olmamız sayesinde daha yakın ilişkilerimiz olacak. Bilgi paylaşımımız daha fazla olacak. Böylece ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkilerimiz ve yatırım olanaklarımız artmış olacak. O yüzden bugün, bizler için mutlu bir gün" dedi.
Açılışa katılan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de ev sahipliğinden dolayı ASO Başkanı Nurettin Özdebir'e teşekkür etti.
Her iki ülkenin hükümetleri ve özel sektör temsilcilerinin ülkeler arasındaki ticareti geliştirmek istediğini ifade eden Ricciardone, ofisin açılmasının bu açıdan önemli olduğunu kaydetti.
ASO Başkanı Nurettin Özdebir de iki ülke arasındaki işbirliği ve teknoloji transferi ne kadar artarsa dostluğun da o derecede derinleşeceğini söyledi.
Ofisin ASO binasında olmasının anlamlı olduğunu dile getiren Özdebir, "Hem bizim üyelerimizin daha rahat girebilmeleri bu ilişkileri geliştirmemiz açısından faydalı olacak hem de ABD ticaret ofisi halka açık bir şekilde çalışma imkanına sahip olacak. Bu da iki ülke arasında aslında kapasitelerimize yakışmayan ticaret hacmimizi daha da artırmak için bir fırsat olacak" diye konuştu.