ABD'ye antep fıstığı Türkiye'den

ABD'nin Newyork eyaletinde toptancılık yapan firma, Türkiye’den antep fıstığı ithal edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin Newyork eyaletinde toptancılık yapan firma, Türkiye’den antep fıstığı ithal edeceğini bildirmiştir.

Ülkemizde antep fıstığının yetişmesi için gerekli ekolojik şartlara sahip Gaziantep ve bölgesinde dünyanın en lezzetli antepfıstığı üretilmektedir.

En kalitelileri Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen antep fıstığı çeşitlerinin iri ve çıtlak oranı yüksek olanları kuruyemiş olarak işlenmekte, yeşil içli olanları ise çeşitli gıda ürünleri imalatında değerlendirilmektedir. İnsan sağlığına yararları bilim insanlarının gerçekleştirdikleri araştırmalarla kanıtlanan antep fıstığı; çeşitli vitaminler, mineraller ve resveratrol isimli antioksidan içerir.

Dünya antep fıstığı üretiminde ilk 3 sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. İran ve ABD üretimi ovalarda sulu koşullarda büyük arazilerde, birim alana sık ağaç dikimi ile yapmakta ve dekara yüksek verim almaktadır. Türkiye’de ise antep fıstığı tarımı daha ziyade kıraç koşullarda yapılmaktadır. Ayrıca Türkiye’de yetiştirilen antep fıstığı genellikle aroması yoğun ve lezzetli, ayıklanması nispeten zor olduğundan kabuksuz tüketime uygun uzun çeşitlerdir. İran ve ABD’ nin ürünleri ise daha verimli ancak lezzetçe zayıf, iri ve çıtlaklık oranı yüksek yuvarlak çeşitlerdir.

ABD'nin Newyork eyaletinde toptancılık yapan firma, Türkiye’den antep fıstığı ithal edeceğini bildirmiştir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/326478_purchase-of-turkish-pistachios-order-from-usa

İlgili talep kurumsal oluşumlu (vergi numarasına sahip limited şirketi, anonim şirketi ve şahıs şirketi) firmalara ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir