Afganistanlı firma elektrikli şofben ithal etmek istiyor

Afganistanlı bir firma evsel kullanıma yönelik elektrikli su ısıtıcıları ithal etmek istediğini belirterek tedarikçilerden katalog ve fiyat talep etmektedir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afganistanlı bir firma evsel kullanıma yönelik elektrikli su ısıtıcıları ithal etmek istediğini belirterek tedarikçilerden katalog ve fiyat talep etmektedir.

Afganistan’da İthalat Lisansı olmayan firma veya şahısların, lisans almaksızın gerçekleştirecekleri ithalat işlemlerinde, mevcut gümrük tarife ve harçları haricinde, ithal edecekleri mal tutarının %3’ü oranında ithalat vergisini gümrük kapılarında ödemeleri gerekmektedir.

Türkiye’nin Afganistan ile dış ticareti yıllara göre farklılık göstermektedir. 2012 yılına kadar artış eğiliminde olan Afganistan'a ihracat bu yıldan sonra düşüş eğilimine girmiştir. 2013 yılında %21,3 azalan Afganistan'a ihracat, 2014 yılında ise %18,3 azalarak, 186,4 milyon dolara gerilemiştir. Azalış 2015 yılında da devam etmiş ve bahsekonu dönem itibariyle ülkeye ihracat %13,4 azalmıştır.

2015 yılında Türkiye’nin Afganistan’a ihracatında ilk sıralarda yer alan ürünler şunlardır: Dokunmuş halılar ve yer kaplamaları, ilaçlar, demir-çelik inşaat malzemeleri ve aksamı, tarım makinaları ataşmanı-aksamı, kablo ve teller, demir-çelikten basınçlı kaplar ve temizlik kağıtlarıdır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dear sir
We are from ***** company we need the price of residential type electric water heaters as per katalog
Please send us your respons. Thanks

http://turkishexporter.net/en/Leads/344719_electric-water-heaters-offer-request-from-afghanistan

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Değerli İhracatçımız, bu ve benzeri yüzlerce yurt dışı talep ve ihracat fırsatlarına sürekli ve ücretsiz erişebilmek için üyesi bulunduğunuz; Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birliği ve İş dernekleri aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı ihracat desteklerini kullanabilirsiniz.

Lütfen bağlı bulunduğunuz bu tür dernekler aracılığıyla Turkishexporter.Net'e başvurunuz...

Bu konularda ilginizi çekebilir