Amerika ıslak mendilde 'Türkiye' dedi

ABD'li firma, Türkiye’den bebekler için ıslak mendil, hijyenik temizlik mendilleri, makyaj temizleme mendili ve ıslak mendil çeşitleri ithal edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kağıt sektörünün bir alt grubu olan ve “temizlik kağıtları” adı verilen gruba mendil, havlu, peçete ve tuvalet kağıtları girmektedir. Temizlik kağıtları üretimi Türkiye’de hızla gelişen bir alandır. Öyle ki, makine endüstrisi içinde tuvalet kağıdı, peçete, havlu sarma ve paketleme makineleri ayrı bir kategori olarak bulunmaktadır. Bazı girişimciler kağıt fabrikalarına fason olarak ürettirdikleri tuvalet kağıdı, peçete vs. gibi ürünleri kendi atölyelerinde ambalajlayarak kendi markaları ile özellikle otel, hastane, restoranlara pazarlamaktadır. 

Dünyada temizlik kağıtı ithalatında ABD ilk sırayı yer almaktadır. ABD' yi sırayla Almanya, Kanada, Fransa, ve İngiltere takip etmektedir. Türkiye temizlik ithalatı yapan 228 ülke arasından 21. sırada yer almıştır.

Dünya temizlik kağıtı ihracatında ise Almanya ilk sırayı alırken, Çin, İtalya onu takip etmektedir. En fazla temizlik ihracatı yapan ülkeler arasında Türkiye 12. sırada başarıyla yerini almıştır.

Amerikalı  firma, Türkiye’den bebekler için ıslak mendil, hijyenik temizlik mendilleri, makyaj temizleme mendili ve ıslak mendil  çeşitleri ithal etmek istediklerini, Venezuela ve Amerika’ya sevk etmeyi planladıklarını bildirmişlerdir. Tedarikçilerle iletişime geçmek isteyen firmaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.turkishexporter.net/en-US/Leads/332063_baby-wipes-makeup-wipes-buy-inquiry-from-usa 

İlgili talep kurumsal oluşumlu (vergi numarasına sahip  limited şirketi, anonim şirketi ve şahıs şirketi) firmalara ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir