Bursa'dan Hollanda'ya armut ve ayva ihracatı

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Tarım AŞ, Hollanda'ya Santa Marina ve Deveci armudu ile ayva ihracına başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından Tarım AŞ, Hollanda'ya Santa Marina ve Deveci armudu ile ayva ihracatı gerçekleştirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla çiftçilere fide, fidan, yem bitkisi tohumu, hayvan barınakları ve koyun desteklerinin yanı sıra ürün toplama merkezleri, süt tesisi, biber kurutma tesisi gibi yatırımlara ağırlık veren Büyükşehir Belediyesinin, ürünlerin pazarlanması noktasında da önemli bir aktör haline gelmeye başladığı belirtildi.

Açıklamaya göre, dünya pazarlarında yer bulabilecek kalitede olmasına rağmen, iç piyasada fiyatı oldukça düşen ürünlerin hak ettiği değeri bulması amacıyla Tarım AŞ aracılığıyla ihracata yönelen Büyükşehir Belediyesi, Almanya'ya yapılan siyah incir ihracatı ve Hollanda'ya yapılan Yenişehir biberi ihracatının ardından şimdi de ayva ve armuda Hollanda pazarında yer buldu. Tarım AŞ tarafından üreticiden alınan Santa Marina ve Deveci armudu ile ayvayı taşıyan tır, Gürsu'dan Hollanda'ya gitmek üzere yola çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarım AŞ ve Gürsu Ziraat Odası işbirliğiyle Hollanda’ya yeni bir ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Avrupa'ya armut ve ayva ihracatı gerçekleştirdiklerine işaret eden Altepe, "Bu da bu konuda bir ilk oluyor. Artık yeni dönem, 'bütün şehir ve büyükşehir' uygulamasıyla her alanda tarımın desteklenmesi ile sulu tarımın da en güzel şekilde yapılabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Altepe, kurdukları Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının örnek olduğunu ifade ederek, Türkiye'de ilk defa tarım şirketi kuran Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu sayede kısa bir zamanda hibeler, eğitimler ve ihracat ile üreticiyi desteklediğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir