Çağlayan: İhracatçımız vites yükseltti

İhracatçıların temmuzda vites yükselttiğini söyleyen Bakan Çağlayan, “158 milyar dolarlık ihracat hedefini zorlayan çok sayıda küresel gelişme var. Ama durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Temmuz ayında yüzde 17.3 oranında artış gösteren ihracatı rakamını değerlendiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "2013'ün en yüksek ihracat artış oranını yakaladık, İhracatçılarımız vites yükseltti" dedi.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, “İhracatçı Birlikleri kayıtlarına göre, 2013 yılı Temmuz ihracatımız yüzde 17.3 artarak 12.6 milyar dolar oldu. Bu oran 2013'te gördüğümüz en yüksek artış oranı. Yani ihracatımız, ihracatçılarımız vites yükseltti. Temmuz ayında yaş meyve ve sebze, fındık ve çelik dışındaki tüm sektörlerde ihracat artışı var” dedi.

Geçen senenin aynı dönemine göre sanayi ürünleri ihracatının yüzde 16.9 artışla 10.5 milyar dolar, tarım ürünleri ihracatının yüzde 19,7 artarak 1 milyar 691 milyon dolar, madencilik ihracatının yüzde 17.8 oranında artarak 446 milyon dolara yükseldiğini açıklayan Çağlayan, “Temmuz ayında toplam 228 ülke/gümrük bölgesine yönelik ihracat yapıldı. 100 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke sayısı 29 oldu. 100 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştiren 14 ilimiz var” dedi.
 
158 milyar dolarlık ihracat hedefini zorlayan çok sayıda küresel gelişmenin olduğuna işaret eden Çağlayan, “Buna ulaşmak için gelecek aylarda da bugünkü gibi artış oranları yakalamamız gerekiyor. Bunda zorlanabiliriz ama 56 bin ihracatçı, birlikler, TİM ve Ekonomi Bakanlığı olarak durmadan çalışmaya devam edeceğiz”  dedi.