Çelik sektörü Çin'e çıkarma yapacak

Çelik sektörü, üretimde dünya lideri olan Çin'e giderek tesisleri yerinden inceleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çelik İhracatçıları Birliği'nin (ÇİB) önderliğinde birleşen bir sektörel heyet, dünyanın en büyük çelik üreticisi ve Türkiye'nin uluslararası pazarlardaki rakibi Çin'deki tesislerde incelemelerde bulunacak. 

Birlik açıklamasına göre ÇİB, Türk Çelik Üreticileri Derneği ile birlikte sektörün gelişimi ve ilerlemesi için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. 

Son dönemde sektörde yaşanan daralmayı alternatif teknolojileri devreye alarak aşmaya odaklanan sektör, bu konuda dünya çelik üretiminin yarısını gerçekleştiren Çinli çelik üreticileri ile bilgi paylaşımında bulunacak. 

Geçen ay düzenlenen Çelik Sektörünün Teknolojik ve Yapısal Dönüşüm Çalıştayı'na katılan Çin'in en büyük çelik grubu MCC, Türk çelik sektörü temsilcilerini ülkelerine davet etmişti. 

Bu doğrultuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK yetkilileri ile birlikte Çelik İhracatçıları Birliği başkanlığındaki sektörel heyet 25 Temmuz-1 Ağustos 2015 tarihleri arasında Çin'i ziyaret edecek. 

Program çerçevesinde Türk çelik heyeti, Çin'in modern entegre çelik tesislerinde incelemelerde bulunacak. Bir yanda sıcak metal şarjının yapıldığı elektrik ark ocaklı tesisleri ziyaret edecek heyet; ülkemizde halen üretilmeyen paslanmaz çelik tesisini de ziyaret edecek. 

Ayrıca halen kurulmakta olan dünyanın en büyük kapasiteli entegre tesisi de programda yer alacak. Heyet böylece Çin'in çelik sektöründe kullandığı Ar-Ge, yenilik, teknoloji ve mühendislik çalışmaları hakkında detaylı bilgi sahibi olacak. 

İlave olarak Türkiye'de elektrik ark ocaklı tesislerden entegre tesislere dönüşüm için gereken yatırım maliyetleri ile ilgili de bilgiler alınacak.