Danimarka helal sertifikalı şekerleme istiyor

Türkiye'den helal sertifikalı jöleli şekerleme ürünleri ithal etmek isteyen Danimarkalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sanayileşmiş ve teknolojik açıdan gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Danimarka ekonomisi de hizmet sektörünün öne çıktığı bir ekonomik yapı arz etmektedir.

Danimarka, başta NATO, AB ve Avrupa Konseyi olmak üzere bölgesel ve uluslararası kuruluşlar çerçevesinde işbirliği içinde olduğumuz bir ülkedir. 1996 yılında Türkiye-AB Gümrük Birliği`nin kurulması ile birlikte Türkiye-Danimarka ticaretinde sanayi ürünlerine uygulanan gümrük vergileri kaldırılmış, tarım ürünlerinde de belli bazı ürünler çerçevesinde karşılıklı pazara giriş kolaylıkları sağlanmıştır. 

Türkiye’nin Danimarka’ya yönelik ihracatında hazır giyim ürünleri büyük yer tutmakta olup, otomotiv ve yan sanayi ürünleri, elektrikli cihazlar ve organik tarım ürünleri de öne çıkan diğer kalemlerdir. Danimarka’dan gerçekleştirilen ithalatta ise makineler, elektrikli cihazlar, eczacılık ürünleri, tıbbi aletler ve demir-çelik eşyalar öne çıkmaktadır.

Türkiye'den helal sertifikalı jöleli şekerleme ürünleri ithal etmek isteyen Danimarkalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325483_halal-candy-products-asked-to-import-to-denmark 

Bu konularda ilginizi çekebilir