Danimarkalı bebekleri Türkiye giydirecek

Danimarka'da online satış yapmakta olan firma, Türkiye'den bebek giysileri ithal etmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tekstil ve hazır giyim sektörü, gayri safi yurt içi hasıla, imalat sanayi ve sanayi üretimindeki pay, ihracat, ekonomiye sağladığı net döviz girdisi, istihdam ve yatırım gibi makroekonomik büyüklükler açısından Türkiye’nin en önemli sektörlerindendir.

Türkiye, dünyanın 7. büyük hazır giyim ihracatçısıdır. Hazır giyim sektörünün alt sektörlerinden olan bebek giyim sektörü, ülkemizde 1990’lı yıllarda gelişmeye başlayan bir sektördür. Sektördeki firmalardan bazılarının hem yetişkinler için hem de bebekler ve çocuklar için üretim yaptığı, bazılarının ise yalnızca bebek giyim üzerinde uzmanlaştığı görülmektedir. Üreticilerin çoğu Bursa, İstanbul, Denizli ve İzmir’de kurulu olup; bebek ve çocuk giyimi üretimi ağırlıklı olarak Bursa’da gerçekleştirilmektedir. Türkiye dünyanın önemli pamuk üreticilerinden biri olması sebebiyle, bebek giyim ticaretinin temelini oluşturan pamuktan örme ve örülmemiş bebek eşyaları ve aksesuarları üretiminde doğal bir rekabet avantajına sahiptir. Sektörün esnek üretim yapısı sayesinde değişen ihtiyaçlara rahatlıkla uyum sağlanabilmektedir. Son yıllarda sağlığa zarar vermeyen maddelerden ve organik pamuktan üretilmiş bebek giyim eşyalarının üretimi de artmaktadır.

Bebek giyim sektöründe ; Almanya, İspanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Belçika gibi AB ülkelerinin yanı sıra Irak, Kırgızistan, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Libya ihracatımızın yöneldiği başlıca pazarlardır.

Danimarka'da online satış yapmakta olan firma, Türkiye'den bebek giysileri ithal etmek istemektedir. Türkiye'deki tedarikçilerle iletişime geçmek isteyen firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/322732_baby-clothing-private-label-import-inquiry-from-denmark

Bu konularda ilginizi çekebilir