En yüksek ihracat artışı gemi ve yatta

GYİB nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 161 artışla 76 milyon 354 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği (GYİB) nisan ayında sektörel bazda en fazla ihracat artışının yaşandığı alan oldu.

GYİB açıklamasına göre Türkiye, nisan ayında toplamda 13 milyar 153 milyon dolarlık ihracata imza atarken, sektörel bazda en fazla artış gemi ve yat alanında oldu. GYİB nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 161 artışla 76 milyon 354 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen GYİB Başkanı Başaran Bayrak, şubat hariç 2014 yılında tüm aylarda ciddi artışlara imza attıklarını anımsatarak, "Sektörün taşıdığı potansiyelle yıl sonu için hedeflediğimiz 1.5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşacağımıza inanıyoruz. Hatta yılın ikinci yarısındaki beklentilerimiz olumlu sonuçlanırsa rakamlarda yukarı doğru revize bile yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Gemi ve yat ihracatının son 12 aylık döneminde ise yüzde 34'lük bir artışla 1 milyar 148 milyon dolarlık bir dış satışa ulaştıklarını bildiren Bayrak, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki günlerde tanıtım faaliyetlerimize ağırlık vermeyi planlıyoruz. Yıl içerisinde Yunanistan, Norveç ve Almanya'ya yönelik milli katılım fuar organizasyonları düzenleyeceğiz. Ayrıca önümüzdeki günlerde Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak olan önemli organizasyonlardan biri olan Offshore Technology Conference'a (OTC) katılım sağlayacağız. Tüm bu etkinlikler bizim önümüzü açabilecek organizasyonlardır."

Bu konularda ilginizi çekebilir