Filistinli müşteri büyük beden giyim ürünleri ithal edecek

Filistin giyim mağazası sahibi müşteri büyük beden giyim ürünleri konusunda Türkiye’den tedarikçiler aradığını beyan etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Filistin Ramallah’ta giyim mağazası sahibi bir müşteri büyük beden giyim ürünleri konusunda Türkiye’den tedarikçiler aradığını beyan etmiş olup konuyla ilgili olarak firmalarla görüşmek amacıyla Türkiye’ye geleceğini belirtmiştir.

Filistinli ve diğer uyruklu kişilerin ithalat ve ihracat bağlamında ticari faaliyette bulunabilmeleri için lisans almaları gerekmektedir. Dış ticaret işlemleri lisansı ithalat ve ihracat işlemlerinin ikisine de cevap veren bir seferlik başvuruyla alınan bir lisanstır. Başvurular Ulusal Ekonomi Bakanlığı’na yapılmakta, onay üzerine hem Filistin hem de İsrail’de ithalat ve ihracat lisansı verilmektedir. İşlemler sırasında bir harç ödenmemekte olup, tüm prosedür 3 hafta içinde tamamlanmaktadır.

Öncelikle ithalatçının ithalat işlemlerini başlatmadan ve işlem sırasında malı gümrükten çekerken bilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar ithal edilecek olan tüm mallara uygulanmamakla birlikte, genellikle işlemler sırasında eksiklik olması zaman ve para kaybına neden olabilmektedir.

Göz önüne alınması gereken en önemli nokta, asıl düzenlemenin İsrail Devleti’nce yapılan Ticaret politikaları düzenlemeleri olduğu, Paris Anlaşması’nda Filistin Otoritesine, ana düzenlemenin ve standardın altında kalmayacak derecede düzenleme yapma yetkisi verdiğidir. Pazar ayrımı olmadığından aynı ticaret politikaları uygulanmaktadır.

Paris protokolünde düzenlenmiş olan ithalattan gümrük vergisi ve diğer eş etkili vergiler alınması uygulamasında, ancak; ithal edilen ürünün varış yerinin (destinasyon) Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nden oluşan Filistin topraklarında bir yer olarak gösterilmesi durumunda alınan vergi Filistin Yönetimi’ne transfer edilmektedir. Bu nedenle gümrük çıkış beyannamelerinde varış yerinin Batı Şeria toprakları olarak beyan edilmesi Filistin Yönetimi açısından önem taşımaktadır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dear wholesalers,
My name is Asil, I'm from Palestine, Ramallah,
I have a store in Ramallah and I'm looking forward to start a plus-size clothing retail store.
I'm searching for plus-size wholesalers in Turkey, therefore I'm contacting you.
Me and my partner will visit Turkey next week, how can you help me in reaching you to make our visit worthy.
I also wish to discuss with you if I can have your catalogs before I come to Turkey to make things go easier.
Thank you in advance, looking forward to meeting you soon and for having long relationship!

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/341446_plus-size-clothings-requested-from-palestine

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Değerli İhracatçımız, bu ve benzeri yüzlerce yurt dışı talep ve ihracat fırsatlarına sürekli ve ücretsiz erişebilmek için üyesi bulunduğunuz; Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birliği ve İş dernekleri aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı ihracat desteklerini kullanabilirsiniz.
Lütfen bağlı bulunduğunuz bu tür dernekler aracılığıyla Turkishexporter.Net'e başvurunuz...

Bu konularda ilginizi çekebilir