Fransa, çoraplarını Türk ipliği ile üretecek

Fransız firma, çorap imalatında kullanmak üzere, Türkiye'den pamuk, polyester, rejenere iplik çeşitleri talebinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya Bankası’nın verilerine göre, Fransa, AB içinde Almanya’dan sonra ikinci, dünyada ise beşinci ekonomik güçtür. Yılda 80 milyondan fazla turistle dünyanın en çok yabancı turist çeken ülkesidir. Hizmet sektörü ekonomideki katma değerin %88,6’sını, sanayi %9,3’ünü ve tarım %2,1’ini oluşturmaktadır. Ekonomisinde en fazla öne çıkan sektörler, otomotiv, demir yolları, hava araçları, lüks tüketim malları, kozmetik ürünleri, sigortacılık, ilaç sanayi, güç santralleri, savunma sanayi, telekomünikasyon, tarım ve turizm sektörleridir.    

Fransa, Dünya Ekonomik Forumu’nun Eylül 2014’de yayınlanan “2014-2015 Dünya Rekabet Edebilirlik Raporu”nda 144 ülke sıralamasında, bir önceki dönemdeki gibi 23. sırada gelmiştir.

Fransa’nın ihracatındaki başlıca kalemler; uçaklar ve uçak motorları, eczacılık ürünleri, otomobiller, otomobil yan sanayii, parfüm ve temizlik ürünleri, rafine petrol ürünleri, organik kimyasallar, demir çelik ve ferro-alyajlar, temel plastik ürünleri, diğer kimyasallar, hububat ve sanayi bitkileri ve üzüm şarabı olarak sıralanmaktadır. Fransa’nın ithalatındaki başlıca kalemleri ise; otomobiller, petrol, eczacılık ürünleri, uçaklar ve uçak motorları, rafine petrol ürünleri, doğalgaz ve LPG, bilgisayar ve enformatik, otomobil yan sanayii, organik kimyasallar, demir çelik ve ferro-alyajlar oluşturmaktadır.

Fransa'ya ihraç potansiyeli olan tarım ve gıda ürünlerimiz arasında; ülkenin ithalatında da önemli yer tutan, su ürünler, yaş meyve ve sebze ile işlenmiş meyve ve sebzeler, geleneksel ürünlerimiz olan tütün ve kuru meyveler öne çıkmaktadır. Ayrıca şekerli ve kakaolu mamuller ve unlu mamuller diğer potansiyel arz eden ürünlerdir.

Çorap imalatında kullanmak üzere, Türkiye'den pamuk, polyester, rejenere iplik çeşitleri talebinde bulunan Fransız firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/322770_quotation-needed-for-regenerated-yarn-for-france

Bu konularda ilginizi çekebilir