Garanti ve TurkishExporter ihracatçılar için güç birliği yaptı

Garanti Bankası, dış pazarlara açılmak isteyen KOBİ'ler için uluslararası e-ticaret platformu TurkishExporter ile iş birliğine giderek yeni bir hizmet başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Garanti Bankası ve TurkishExporter,  KOBİ'lerin ihracat müşterisi sayısını artırmasını kolaylaştırmak adına işbirliği yaptı.

Garanti'den yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası müşterisi olan KOBİ'ler, Turkishexporter.net web sitesinde yer alan "Garanti Dış Pazar Bul (turkishexporter.net/garanti)" sayfasından, ihtiyaç duydukları hizmet paketini, Garanti Bankası kredi kartlarıyla yüzde 30 indirim ve 9 taksit imkanıyla satın alabilecek. Kadın girişimciler, bu hizmetten mevcut indirime ek yüzde 5 indirimle yararlanabilecek.

Söz konusu hizmet, yurt dışından ürün talep eden alıcılar ile talebe yönelik üretim yapan yerli satıcıları buluşturarak dış ticaret yapan ya da yapmak isteyen KOBİ'lerin yeni pazarlar bulmasına imkan tanıyor.

Garanti Bankası kredi kartı sahibi KOBİ'ler hizmet paketlerini satın aldıktan sonra, ödedikleri ücretin yüzde 70'e kadar iadesini, "KOSGEB Genel Destek" programından TurkishExporter'ın yönlendirmesi ve desteğiyle alabilme imkanına da sahip.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Türkiye ekonomisinin belkemiğini oluşturan KOBİ'lere sadece finansal açıdan değil, çalışma koşulları ve iş süreçlerindeki her türlü ihtiyaçları için de destek olduklarını ifade etti.

Karadere, KOBİ'lerin hayatını kolaylaştıracak, verimlilik ve karlılıklarını artıracak, sürdürülebilir bir iş modeline sahip olmalarını sağlayacak çeşitli çözümlerle yanlarında olmaya çalıştıklarını belirterek, "Amacımız, ihracat yapan ya da yapma potansiyeli olan KOBİ'lerimizin yeni pazarlara ulaşmalarına, bununla birlikte müşteri sayılarını artırmalarına destek olmak." ifadesini kullandı.