Güneydoğu, ihracatta hız kesmiyor

Bölgenin 2013'ün ilk 7 ayındaki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bu yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde18,3 artarak 5 milyar 319 milyon 660 bin dolar oldu.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Güneydoğu ihracatında Ortadoğu ülkelerinin yüzde 61,6 payla ilk sırada yer aldığını bildirdi. Bölgeden 183 ülkeye ihracat yapıldığını vurgulayan Çıkmaz, "Ortadoğu'dan sonra en fazla ihracatı Avrupa Birliği (AB) ve Afrika ülkelerine gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Irak, Suudi Arabistan, Suriye, Libya, İtalya, ABD, Almanya, İngiltere, Rusya Federasyonu ve Birleşik Arap Emirlikleri ihracatta ilk sırada yer alıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bölgeden, 2013'ün ilk 7 ayında yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 artışla 5 milyar 319 milyon 660 bin dolara yükseldiğini aktaran Çıkmaz, aynı dönemde Gaziantep'in 3 milyar 707 milyon 907 bin dolarla Türkiye'nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini koruduğunu belirtti.