Güneydoğu'dan 300 milyon dolar ihracat

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yılbaşından bu yana yaklaşık 300 milyon dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, bölgenin yeni yıldan bu yana gerçekleştirdiği ihracata ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yılbaşından bu yana yaklaşık 300 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Altunkaya, "Ocak başından 18 Şubat’a kadar geçen sürede gerçekleştirilen 299 milyon 734 bin dolarlık ihracatın büyük bir dilimini buğday unu oluşturdu. Bu ürünün ihracatı 73 milyon 543 bin dolara ulaştı. Buğday ununu 62 milyon 451 bin dolarla bitkisel yağlar izledi. Bölgeden en fazla ihraç edilen üçüncü ürün ise makarna oldu. Bölgenin makarna ihracatı 38 milyon 545 bin dolara ulaştı." ifadelerini kullandı.

İhracatın artırılması için pazar çeşitlendirmesine ağırlık verdiklerine ifade eden Altunkaya, bu kapsamda Türkiye’den 154 markanın katılacağı "Dubai Gulfood 2017 Fuarı"nda Gaziantep'ten de 19 gıda markasının yer alacağını bildirdi.

'Hayvan ithalatı bize yakışmaz''Hayvan ithalatı bize yakışmaz'

Tarım ürünleri ithalatı azaldıTarım ürünleri ithalatı azaldı

Bu konularda ilginizi çekebilir