Gürcistan Türkiye'den giysi satın alacak

Türkiye'den giyim ürünleri ithal edecek olan Gürcistanlı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye ve Gürcistan arasındaki coğrafi yakınlığın bir sonucu, halklar arasındaki yakınlıktır. Ahıska Türkleri ise iki ülke arasındaki bir diğer kültürel köprüyü oluşturmaktadır.

İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler de siyasal ilişkilere paralel olarak olumlu bir seyir izlemektedir. Serbest Ticaret Anlaşması’nın imzalanmasının da etkisiyle, Türkiye, 2007 yılından itibaren Gürcistan’ın en büyük ticari ortağı konumuna yükselmiştir. Son dönemde, özellikle, hidroelektrik santralleri inşasında Türk şirketlerinin önemli bir yer aldıkları görülmektedir. Türkiye’nin, 2004 yılından bugüne dek Gürcistan’a yapmış olduğu ikili resmi kalkınma yardımlarının toplam tutarı 100 milyonu aşkındır.

21 Kasım 2007 tarihinde ülkemiz ile Gürcistan arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA)’nın imzalanmasını müteakip Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) mekanizmasının yerini iki ülke Ekonomi Bakanlıkları tarafından düzenlenen Ortaklık Komitesi toplantıları almıştır. Son Ortaklık Komitesi Toplantısı, 4 Kasım 2014 tarihinde Ankara’da yapılmıştır.

Türkiye'den giyim ürünleri ithal edecek olan Gürcistanlı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325550_requested-quality-clothing-items-for-georgia

Bu konularda ilginizi çekebilir