Güzellik uğruna 268 milyon dolarlık ithalat

İthalatta en yüksek payı 51, 2 milyon dolarla makyaj ve cilt bakımı ürünleri aldı. Fransa ve Almanya en fazla kozmetik ürünü ithal edilen ülkeler olarak dikkati çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kozmetik ürünleri alanındaki ithalat, 2015 sonu itibarıyla 267,9 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, makyaj malzemeleri ve cilt kremleri ithalatı geçen yıl sonu itibarıyla 51,2 milyon dolar oldu. Saç boyası için 43,2 milyon dolar, parfüm için 40,3 milyon dolar, göz makyajı ürünleri için 44,2 milyon dolarlık ithalat yapıldı.

Fransız ve Alman ürünleri ön planda

Geçen yıl sonu itibarıyla Türkiye'nin en fazla kozmetik ürünü ithal ettiği ülkeler Fransa ve Almanya oldu. 

Fransa makyaj malzemeleri, parfüm, ruj ve tüy dökücü ithalatında ilk sırada bulunurken, Almanya göz makyajı malzemeleri, deodorant ve saç boyası ithalatında zirvede yer aldı. Bu dönemde, Fransa'dan 17,6 milyon dolarlık makyaj malzemeleri ve cilt bakım kremleri, 14,9 milyon dolarlık parfüm, 3,1 milyon dolarlık ruj, 4,5 milyon dolarlık tüy dökücü ithal edildi. Almanya'dan ise 11,2 milyon dolarlık deodorant, 22,9 milyon dolarlık saç boyası, 11,1 milyon dolarlık göz makyaj malzemeleri satın alındı.

Diğer malzemelere göre daha ucuz olan cımbız ve fırçalar ise Çin'den sağlandı. Söz konusu ülkeden 2015'te 5,4 milyon dolar tutarında fırça, 1,1 milyon dolarlık da cımbız ithal edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir