Haitili müşteri gıda tedarikçileri arıyor

Haiti’den irtibata geçen bir firma kendileri için şekerleme ürünleri, konsantre domates vb diğer hızlı tüketim gıda ürünleri konusunda tedarikçi olabilecek Türk firmalar aramaktadır.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Haiti’den irtibata geçen bir firma kendileri için şekerleme ürünleri, konsantre domates vb diğer hızlı tüketim gıda ürünleri konusunda tedarikçi olabilecek Türk firmalar aramaktadır.

Ekonomi politikaları halkla ilişkilerin idaresi, alt yapının geliştirilmesi, tarımsal üretimin desteklenmesi ve yabancı yatırımcı için ortamın cazip hale getirilmesi politikalarına dayanmaktadır.

Haiti, 2015 yılında % 1,2 büyüme oranına ulaşmıştır. 2016 yılı için ise GSMH’nın % 1,5 oranında büyümesi beklenmektedir. Ekonomi kamu yatırımları ve ülkenin yeniden inşası çalışmalarıyla desteklenmektedir.

Haiti pazarında başlıca dört ana piyasa vardır. Kuzeyde Cap Haitien şehri civarında, ülkenin orta kesiminde Port au prince çevresinde, güneyde Les Cayes ve Jacmel şehirleri çevresinde ve Saint Marc çevresinde pazarlama yapılmaktadır. Kırsal alandaki perakendeciler, başkent Port-au Prince ve Cap Haitien gibi büyük şehirlere giderek, toptancılardan gıda ve diğer ithal ürünleri tedarik etmektedirler. Toptancılar genelde Dominik Cumhuriyeti ve Panama’dan ithalat yapmaktadırlar.

Haiti Hükümeti, her türlü kullanılmış giyim eşyası, ayakkabı, mobilya ve yatak ithalatını yasaklamıştır.

Türkiye’nin Haiti’ye ihracatı, 2016 yılında 21,7 milyon dolara ulaşmıştır. Türkiye’nin Haiti’den ithalatı, 2016 yılı itibariyle 252 bin dolar olmuştur.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

I am looking for companies specialized in candies production, tomato concentrate and other consumption products.

https://www.turkishexporter.net/en/Leads/359815_candy-importing-to-haiti

Bu ihracat fırsatı/talebine erişmek istiyorsanız; %80 oranına çıkan hibe desteklerinden, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) toplu üyelik desteği kapsamında yararlanabilirsiniz. Lütfen bilgi için form doldunuz ve 444 23 99’u arayıp bilgi isteyiniz.
Başvuru Formu Linki : https://turkishexporter.net/tr/contact 

Bu konularda ilginizi çekebilir