İhracat da ithalat da hızlanacak

Bakan Yazıcı, "Yenilenecek veri merkezimizle gümrük kapılarında kesinti nedeniyle oluşan kuyruklar bitecek; hem ihracat hem de ithalat daha hızlı yapılacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlık tarafından yürütülen yeni veri merkezi projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mevcut veri merkezinin, artık ihtiyaçlara yanıt veremediğini, yoğunluk nedeniyle zaman zaman kesintiler meydana geldiğini ifade eden Yazıcı, bu nedenle gümrük kapılarında uzun kuyrukların oluştuğunu, ihracat ve ithalatçıların büyük sorun yaşadığını söyledi.

Yeni veri merkezi projesi için alanında tecrübe sahibi bir firma ile sözleşme yaptıklarını belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Yeni veri merkezimizle gümrük kapılarında kesinti nedeniyle oluşan kuyruklar artık bitecek. Hem ihracat hem de ithalat daha hızlı yapılacak.

Yapacağımız altyapı değişiklikleriyle veri merkezimiz su baskını, yangın ve deprem gibi felaketlerde dahi çalışmasına devam edecek şekilde projelendirildi. Tüm bunların yanında, veri kapasitesi ve güvenliğini de arttırmış olacağız."