İhracat Müşterilerinin Yarısı TurkishExporter.NET'ten…

Yurt dışı müşterilerinin yarısını TurkishExporter.NET'ten gelen talepler neticesinde edindiklerini ifade eden Türköz Makine A.Ş. firması İhracat Müdürü Ekrem DEMİR, iki yılı aşkın süredir portale üye olduklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türköz Makine A.Ş. firması İhracat Müdürü Ekrem DEMİR, TurkishExporter.NET'ten edindikleri müşterilerle yakın zamanda dış ticaret çıtasını yükselttiklerini söyledi. Demir, üretimini yaptıkları ekipmanları, Balkan, Avrupa, Arap ve Afrika ülkelerinin yanı sıra Hollanda, Fransa, Ukrayna gibi ülkelere de ihraç ettiklerini ve ayrıca ürünlerinin yüzde 50'sini dış ülkelere sattıklarını kaydetti. Geçen sene 1 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını vurgulayan Demir, "Pazar araştırmalarımız ve dış ticaret hacmimizi artırmaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle Kanada piyasasını araştırıyoruz" dedi. Ayrıca bu yıl ihracat paylarını yüzde 70'e çıkartarak, 2 milyon dolar ciroluk dış satım yapmayı hedeflediklerini de aktardı.

Sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan Demir: "Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye olan ilgisi arttı. Nitekim bu ülkeler artık ülkemizden daha fazla alım yapıyor. Sektörde dış satışlarımız iyi, ancak daha iyi olabilir elbet. Bizim için en büyük sıkıntı ham maddenin sabit fiyatta durmuyor oluşu." dedi.

Türköz markasıyla mandıra sektörü başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren Türköz Makine A.Ş. firması İhracat Müdürü Ekrem DEMİR şunları da ekledi: "1986 yılında Ali TÜRKÖZ tarafından kurulan firmamız ilk yerli pastörizatörü imal ederek üretimine başlamıştır.
Anadolu Sanayi'de 250 m' lik bir atölyede üretim yapmış olan firmamız ilerleyen yıllarda süt sektöründe pastörizatörden sonra diğer ürünleri işleyecek makineleri de bünyesinde imal etmiştir. Üretimin hızlı bir şekilde artmasıyla birlikte fabrikasını Ereğli yolu 14. km'de 2000 m²'si kapalı olan 20.000 m² 'lik alana taşımış, çalışan sayısını 40'a çıkarmış ve üretimine otomatik kaynak, lazer ve panç tezgahlarıyla hız kazandırmıştır.

Süt sektöründe süt soğutma, depolama, taşıma tankları, süt alım ve ölçüm, pastörizasyon, eşanjör, beyaz peynir, kaşar peyniri, kase yoğurt, süzme yoğurt, ayran, içme sütü, lor peyniri, tereyağı ve CIP ünitelerinde son teknolojiye göre üretim yapmaktadır.

Süt ve gıda sektöründeki imalatın yanı sıra diğer sektörlerde de üstün başarı göstermektedir. Boya, kimya ve ilaç sektörlerine mikser, permil, reaktör ve tanklar üretip yurt dışına ihraç etmektedir.

Günümüzün ve geleceğin gereği olan kaliteli üretime çok önem veren firmamız, bu konuyla ilgili pastörizatör makinelerine TSEK almış, daha sonra soğutma tankları için TS EN 13732 belgesini belgeleri arasına katmış ve diğer belgeler için de gerekli çalışmalara hız vermiştir.
Her zaman en iyisini, en kalitelisini, en hesaplısını ve satış sonrası en hızlı servisi vermek için uzman kadromuzla hizmetinizdeyiz."

TÜRKÖZ MAKİNE A.Ş.
Ekrem DEMİR - İhracat Müdürü

Bu konularda ilginizi çekebilir