İhracatın yıldız isimleri belli oldu, gizli şampiyonlar gün yüzüne çıkıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) önderliğinde DÜNYA ve DHL Türkiye işbirliğiyle düzenlenen, Akbank’ın ana sponsorluğunda, Turkcell’in iletişim sponsorluğunda gerçekleştirilecek yarışmanın jüri ve finalistleri belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin ‘ihracat maratonu’ sonuçlandı. Bu yıl 16’ncısı düzenlenecek 'İhracatın Yıldızları-Türkiye’nin Gizli Şampiyonları' yarışmasında jüri finalistleri belirledi. Ödüller, 27 Eylül Çarşamba günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımı ile gerçekleştirilecek görkemli bir gecede sahiplerini bulacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) önderliğinde DÜNYA ve DHL Türkiye işbirliğiyle düzenlenen, Akbank’ın ana sponsorluğunda, Turkcell’in iletişim sponsorluğunda gerçekleştirilecek yarışmada 313’ü dijital olmak 518 firma yarıştı.

TİM’in Dış Ticaret Komplesi’nde düzenlenen jüri toplantısına bir süre katılan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracat ve istihdamla ilgili son çalışmalarından söz etti.

Yarışmanın jürisi TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, DÜNYA Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat, DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, TİM Baş Ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya, Turktrade Genel Sekreteri Süleyman Gedik, Uluslararası Ticaret Danışmanları ve Eğitmenleri Derneği (UTİDED) Başkanı M. Şefik Ergönül, DHL Express Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Nur Bircan, Akbank Dış Ticaret Satış ve Pazarlama Yöneticisi Jale Ünus ve Turkcell Kurumsal Sponsorluklar Yöneticisi Ercan Arslan’dan oluşuyor.

27 Eylül'de düzenlenecek gecede 'İhracat Performans Ödülü', 'Özgün Ürün', 'Sınır Tanımayan Şampiyonlar', 'e-ihracat Şampiyonu', 'Hizmet Şampiyonu', 'Turquality Şampiyonu', 'Girişimcilik Şampiyonu', 'Üniversite-Sanayi İşbirliği', 'En Çevreci Şampiyon', 'Ar-Ge Merkezi İnovasyon Şampiyonu', 'Genç İhracatçı', 'En Uzun Süreli İhracat Artışı Ödülü' ve özel ödüller verilecek.