İngiltere'den bambu bebek giyim talebi

İngiliz firma, Türkiye'den bambu kumaştan üretilmiş bebek giysileri ithal etmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çevre bilincinin gelişmesiyle, ürünlerde geri dönüşümün önemini kavrayan tüketici, pamuk dışında alternatif kumaşlara yönelmiştir.

Türkiye' de son yıllarda bu yönelim oldukça sık görülmektedir. Özellikle çevre bilincinin gelişmesiyle bitkilerden elde edilen liflerin kullanıldığı kumaş üretiminde, doğayla dost ürünler, trend olmuştur.Sadece çorap, iç giyim ve havlu gibi ürünlerde değil, denim kumaşına kadar kullanılabilmektedir. Kansorejen madde ve çeşitli kimyasallar barındırmaması tercih sebeplerini oluşturmaktadır.

Pamuk fiyatlarının 2010 yılında artışa gitmesiyle, üreticilerin bambu ipliğine yönelmesi sonucunda alternatif kumaşlara ilgi artmıştır.

Bambu bitkisinden elde edilen bambu ipliği, antibakteriyel, ultraviyole ışıktan koruma ve yumuşaklık, nem emme özelliğine sahip olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Bedenin nefes almasına yardımcı olan bambunun, yaz ayları için tercih edilmesine neden olmaktadır. Parlaklığı ve yumuşaklığı konusunda da pamuğun önüne geçen bambu kumaşı, pamuk ipliğine göre 2-3 kat daha yüksek maliyetlidir. Hem örmede hem de dokumada bambu elyafı ürünlerinin tercih edilmesi, bambunun sadece yurtiçinde değil,yurtdışında da yoğun ilgi görmektedir.

İngiliz firma, Türkiye'den bambu kumaştan üretilmiş bebek giysileri ithal etmek istemektedir. İngiliz firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.                                                                                 

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/322861_bamboo-baby-children-clothing-required-to-import-to-united-kingdom

Bu konularda ilginizi çekebilir