Iraklı müşteri toptan badem içi satın alacak

Iraklı bir firma acı ve tatlı badem içi ithal etmek istediklerini, ilk etapta 50 ton alım planladıklarını belirterek fiyat teklifi talep etmektedir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye ile Irak arasında derin ticari ve ekonomik ilişkiler mevcuttur. 2011 yılında ihracat pazarlarımız arasında Almanya’nın ardında ikinci sıraya yükselmiştir. Irak’a gerçekleştirilen ihracat 2013 yılında yaklaşık 12 milyar dolarla en yüksek seviyesine ulaşmıştır.

DEAŞ örgütünün Haziran 2014’te Musul’u ele geçirmesine kadar olan süreçte, Ocak-Mayıs döneminde, Irak’a olan ihracatımız %11,5 artmıştır. Diğer taraftan, söz konusu dönemde aylık ihracatımıza bakıldığında tüm aylarda bir önceki yılın aynı ayına göre ihracatımız artış göstermiştir. Musul’un İŞİD tarafından ele geçirilmesinden sonra, Irak’ta ortaya çıkan siyasi ve askeri kriz nedeniyle ihracatımız azalmaya başlamıştır. Olayların başladığı Haziran ayından Aralık ayına kadar olan dönemde tüm aylarda bir önceki yılın aynı ayına göre azalmalar gerçekleşmiş olup Haziran-Aralık dönemindeki toplam azalış %24,4 olarak gerçekleşmiştir. Böylece 2014 yılında Türkiye’nin Irak’a ihracatı bir önceki yıla göre yaklaşık % 8,9 oranında azalarak 10,9 milyar dolara gerilemiştir.

2015 yılında da gerilemeye devam eden Irak’a ihracatımız 8,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. İhracat pazarlarımız arasında ikinci sıradan İngiltere’nin arkasında üçüncü sıraya gerilemiştir.

Iraklı bir firma acı ve tatlı badem içi ithal etmek istediklerini, ilk etapta 50 ton alım planladıklarından bahisle fiyat teklifleri talep etmektedir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

I am writing regarding a matter export almond to iraq if you can giving us these
please send me photo and quote us your lowest possible price with the highest discount and best cash terms note :
1- we will take in continuously
2- in first time we will take 50 tons - 25 tons bitter taste -25 tons not bitter taste
thank you

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/339391_almond-requested-to-export-to-iraq

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir