İrlandalı Bakan ilaç üreticileri ile buluştu

İrlanda Ticaret ve Kalkınma Bakanı Joe Costello başkanlığındaki heyet, ilaç endüstrisi temsilcileriyle bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Ticaret ve Kalkınma Bakanı Joe Costello başkanlığında Türkiye'yi ziyaret eden İrlanda ticaret heyeti, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. İEİS'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, sendika genel merkezindeki görüşmede, iki ülke arasında ilaç sektöründeki işbirliği olanakları değerlendirildi.

Konuk Bakan Costello, ziyarette, ilaç sektörüne stratejik öncelik veren ve bu sayede ilaç endüstrisi büyük gelişme gösteren İrlanda ile ilaç alanında köklü bir üretim kültürüne ve güçlü bir altyapıya sahip Türkiye'nin, bu alandaki güçlerini birleştirmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. İEİS Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut da, şunları kaydetti: ''Hem ilaç pazarımızın gelişime açık yapısı, hem de ilaç endüstrimizin kapasitesi, iki ülke arasında önemli iş fırsatları sunuyor. Gelişmiş ilaç endüstrilerine sahip bu iki ülkenin işbirliği yapabileceği pek çok alan olduğuna ve karşılıklı birikimlerinden yararlanabileceklerine inanıyorum. Bu kapsamda heyetlerin bir araya gelmesinin, ilaç alanındaki ilişkilerin yoğunlaşmasını ve firmalar arasında sağlıklı iş ortaklıklarının artarak devam etmesini sağlayacağını düşünüyorum.''

Bu arada, İEİS, bir süredir İrlandalı kamu kuruluşu Enterprise Ireland ile iki ülke ilaç endüstrilerindeki işbirliği ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla çalışmalar yürütüyordu. Geçtiğimiz kasım ayında iki ülke ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri Dublin'de bir araya gelmişti.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir