İtalya'dan kablo talebi

Türkiye' den kablo ithal etmek istediğini bildiren İtalyan firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalya, Avrupa’nın güneyinden Akdeniz içlerine doğru kuzeybatı güneydoğu yönünde uzanan bir yarımada üzerinde yer alır. Güneyinde ve batısında Akdeniz, doğusunda Adriyatik Denizi ve kuzeyinde Alp Dağları ile çevrelenmiştir. Akdeniz’deki Sicilya ve Sardunya adaları ile yarımada çevresindeki irili ufaklı birçok ada İtalya’ya aittir.

IMF verilerine göre İtalya dünyanın sekizinci, Avrupa’nın dördüncü büyük ekonomisidir. Avrupa Birliği’nin kurucu üyesi olan İtalya, aynı zamanda ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Kanada, Japonya ve Rusya ile birlikte G8 adı verilen sanayileşmiş ülkeler grubuna dahildir.

The Heritage Foundation tarafından yapılan Ekonomik Serbesti Endeksine göre (Index of Economic Freedom) İtalya dünyada 92, 43 Avrupa ülkesi arasında 36’ıncı sırada yer almaktadır. İtalya ekonomisinde imalat sektörü çok güçlüdür. Ana sanayiler arasında otomotiv, gemi yapımı, kimyasallar, mobilya, giyim ve tekstil, deri eşya ve ayakkabı, gıda prosesi, seramik ürünler, parçalar ve makineleri sayılabilir. İtalyan sanayisinin en gelişmiş sektörleri arasında mekanik, yapı, kimya ve taşıt araçları sanayi başta gelmektedir. İtalya’nın en önemli gücü diğer sanayileşmiş ülkelere oranla küçük ve orta ölçekli firma sayısının fazlalığıdır.

AB üyesi ülkelerin İtalya’nın ihracatında payı 2001 yılında yüzde 60,5 iken yıllar içerisinde azalarak günümüzde yüzde 50'ler seviyesine düşmüştür.

Türkiye’nin İtalya’ya ihracatında en önemli ürün grubu toplam ihracatın yüzde 22’sini oluşturan otomotiv sanayi ürünleridir. Dokumacılık ürünleri de toplam ihracatın yüzde13’ünü oluşturmakta olup bir diğer önemli ihraç ürün grubu da yaklaşık yüzde 10 pay ile gıda maddeleridir. 

Türkiye'nin İtalya'dan gerçekleştirdiği ithalata bakıldığında diğer makine ve ulaşım araçları yüzde 30 pay ile ilk sırada yer alan ürün gruplarını oluşturmaktadır. Mineral yakıtlar ve mineral yağlar yüzde 16 pay ile ikinci sırada yer alırken, diğer tüketim malları da yüzde 9 paya sahip ürün gruplarıdır.

Türkiye' den kablo ithal etmek istediğini bildiren İtalyan firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://www.turkishexporter.net/tt_firma/files/mesaj/32aebb590e684bc993b350b7072d1be9.pdf

Bu konularda ilginizi çekebilir