Kamerun'dan Türk şirketlere yatırım çağrısı

Kamerun Şehircilik Bakanı Mbwentchou, ''Türk şirketler, Kamerun'da konut alanında yatırım yapmak istiyor. Kamerun'un yaklaşık bir milyon konut eksiği var. Türkiye'nin uzmanlığından yararlanmak istiyoruz'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YAOUNDE  - Kamerun Çevre ve Şehircilik Bakanı Jean Claude Mbwentchou, Kamerun'un yaklaşık bir milyon konuk eksiğinin olduğunu belirterek, "Türkiye'nin uzmanlığından yararlanmak istiyoruz'' dedi. 

Mbwentchou, Türkiye'nin Yaounde Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan'ı ve Türk işadamlarından oluşan heyeti dün akşam kabul etti. Basın toplantısında Mbwentchou, Kamerun'un yaklaşık bir milyon konuk eksiğinin olduğunu ve Türkiye'nin yılda yaklaşık 8 bin yeni konut inşa ettiğini belirterek, Türkiye'nin bu uzmanlığından yararlanmak istedikilerini ifade etti. 

Büyükelçi Doğan da Türk şirketlerinin Kamerun'da konut sektöründe yatırım yapmak istediğini söyledi. 

Doğan,  Kamerun ile stratejik ortak olmanın birçok sorumluluk getirdiğini, Türk özel sektörünün sosyal konut ve altyapı çerçevesinde büyük yatırımlar yapma niyetinde olduğunu kaydederek, 61 milyar dolar finansmana sahip bir Türk şirket bulunduğu örneğini verdi. 

Büyükelçi Doğan, 28 Şubat'ta Kamerun'un Türkiye'deki ilk diplomatik temsilciliğini açacağını duyurmuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir