Karadeniz Bölgesi ihracatının üçte biri Trabzon'dan

DKİB Başkanı Gürdoğan, "Karadeniz Bölgesi ihracatının üçte birini gerçekleştiren Trabzon, 81 il arasında da 16'ncı sıradadır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Karadeniz Bölgesi ihracatının üçte birini gerçekleştiren Trabzon'un, 81 il arasında da 16'ncı sırada yer aldığını söyledi.

Gürdoğan, 2014 yılının ilk 5 aylık verilerine göre, 18 ilin yer aldığı Karadeniz Bölgesi toplam ihracatının 1 milyar 654 milyon 859 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

Bu ihracatın yüzde 31'i olan 512 milyon 751 bin dolar tutarındaki ihracatı tek başına Trabzon'un gerçekleştirdiğini ifade eden Gürdoğan, "Karadeniz Bölgesi'nin en önde gelen ili olan Trabzon, gerek ihracatçı kapasitesi gerekse lojistik ve altyapı imkanlarının sunduğu avantajlarla ülkemizin önde gelen ihracatçı illeri arasında yer almaktadır. Karadeniz Bölgesi ihracatının üçte birini gerçekleştiren Trabzon, 81 il arasında da 16'ncı sıradadır. Bunun yanı sıra Trabzon, 2013 yılı verilerine göre 1 milyar dolar üzeri ihracat gerçekleştiren iller arasında yer almaktadır" dedi.